اساتید

حجة‌الاسلام و المسلمین استاد احمد فربهی سال 1353 در اهواز متولد شد. سال 68 وارد حوزه‌ علمیه اهواز و سال 70 وارد حوزه‌ علمیه قم شد. سال 78 آغاز به درس خارج نموده و از دروس حضرات آیات؛ تبریزی (بحث صلاة)، وحید خراسانی (استصحاب)، بهجت (حج)، مددی (ولایت فقیه) و مفیدی (ارتداد) بهره برده است. ایشان در سال 75 وارد مؤسسه‌ آموزشی پژوهشی امام خمينی شده و در سال 81 دوره کارشناسی ارشد (الهیات و معارف اسلامی) را به پايان رسانده است. استاد فربهی از سال 82 با گروه علوم قرآنی مؤسسه امام خمینی همکاری علمی داشته و تا کنون (1401) همکار علمی مؤسسه‌ است، و نیز در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در رشته فلسفه تفسیر (علوم قرآن و حدیث) به تحصیل پرداخته است.

ایشان مباحث فلسفه را نزد اساتيدی از قبيل جناب استاد معلمی و فياضی خوانده و مقدار کمی نيز نزد جناب استاد عشاقی و يزدان‌پناه فلسفه و عرفان تحصيل نموده است.

 

سوابق تدریسی

از سال 75 در مدرسه‌ی معصومیه: ادبیات (هدایه‌، صمدیه، سیوطی و مغنی) و منطق (المنطق، منطق شهید مطهری).

از سال 77 تا حال حاضر، تدریس فلسفه به طور آزاد: کتب فلسفی از قبیل آموزش فلسفه، بدایه و نهایه، اشارات، شواهد و اسفار. ایشان اکنون جزء‌ اساتید سطوح عالی فلسفه در مجمع عالی فلسفه است.

از سال 80 تا سال97 دو دوره جوهرالنضید (منطق سطح متوسط) و سه دوره برهان شفا.

از سال 83 تا 99 تدریس در مرکز تخصصی فلسفه‌ی اسلامی: آموزش فلسفه و بدایه‌الحکمه، نهایه‌الحکمه، شواهدالربوبیه و تفسير موضوعي و نیز منطق (برهان).

از سال 89 تا کنون 97 به طور مستمر – بين 4 تا 7 واحد- در مؤسسات تخصصي ديگر اشتغال به تدريس تفسير موضوعي و ترتيبي داشتند. (معارف عقلی-اعتقادی در قرآن، مباحث فلسفی در روايات، مبانی علوم اجتماعی در قرآن، فلسفه‌ی حقوق در قرآن، مباحث سياسی در قرآن).

از سال 78 تا کنون: تدریس اصول و حلقات شهید صدر، رسائل، کفایه و فوائد الاصول مرحوم نائینی، اصطلاحات اصول (عیسی ولائی) و اصول کاربردی. همينک مشغول تدريس مباحث تطبيقی بين اصول و زبان دين (مبانی و قواعد تفسیر متون وحیانی) هستند.

از سال 80 برای چندسال: تدریس فقه (مکاسب شیخ انصاری).

همینک از اساتید سطوح عالی فقه و اصول بوده و ده سال تدریس پایه‌ی 9 و 10 دارند.