یک از مراحل آموزش هر زبان که در دهههای اخیر مورد استفاده مراکز زبان آموزی قرار گرفته، قرنطینه است .
خاستگاه واژه قرنطینه به ونیز بازمیگردد ریشۀ واژۀ قرنطینه از واژۀ ایتالیایی Quarantina یا Quaranta giorni گرفته شده و به معنی دورهٔ چهلروزه است.
امروزه در دورههای قرنطینه زبان از صحبت کردن و نوشتن و استماع و خواندن متون به زبان آموز به مادری جلو گیری شده و او را وادار میکنند بلکه در حقیقت شرایطی را برای او ایجاد میکنند که در این بازه زمانی تنها به فراگیری زبان دوم بپردازد .
قسم عربی مدرسه علی بن موسی الرضا (علیه السلام) با حضور اساتید مجرب و بین المللی و با اقدامی کم نظیر که حضور دوستان عرب زبان در دورهی قرنطینه است، دورهی قرنطینه اول خود در تابستان 1۴۰۲ در شهر مشهد مقدس در جوار مضجع نورانی حضرت امام علي بن موسی الرضا (علیه و علی آله تحية و ثناء) برگزار کرد.
دوره قرنطینه مدرسه علاوه بر کلاسها و مباحثات عربی شامل برنامهی معنوی زیارت حرم و دیدار با شیخ حبیب الکاظمی (از شاگردان آیتالله بهجت) و برنامه مختلف علمی و تفریحی مثل برنامهی گفت و گوی آزاد با حضور اساتید و دوستان عرب زبان ، برنامهی حفل و برنامهی صبحانه در کوه سنگی و سالن ورزشی و... همه و همه با رعایت ضوابط و شرایط قرنطینهی عربی برگزار شد.
برنامههای دورهی قرنطینه به گونهای پی ریزی شده است که در آن جميع مهارات زبان آموز یعنی مهارت شنیدن ، خواندن ، نوشتن و خصوصا مهارت صحبت کردن بنحو صحيح و روان ؛ رشد و تقویت پیدا میکند.