به گزارش معاونت آموزش حوزه علمیه قرآنی علی بن موسی الرضا علیهما السلام مصاحبه با متقاضیان ورودی سال تحصیلی 1402-1403 با حضور مدیریت حوزه و اساتید مصاحبهگر و مشاوران حوزه در حال برگزاری میباشد.
این برنامه از یکم خرداد ماه آغاز شده و بصورت روزانه تعدادی از داوطلبین بر اساس جدول زمانی اعلام شده جهت انجام فرآیند پذیرش و مصاحبه به مدرسه مراجعه داشته که تا امروز برای بیش از ۵۱ نفر از داوطلبین، پرونده پذیرشی تشکیل و فرایند مصاحبه آنها به اتمام رسیده است.
پیش بینی میشود تا پایان زمان پذیرش مدرسه، برای بیش از هشتاد نفر از متقاضیان، مصاحبه صورت پذیرد، که از این تعداد بر اساس ملاک و معیارهای آتی تعداد ۳۰ نفر به دوره جذب و تثبیت دعوت شوند.
نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که پذیرش نهایی متقاضیان بعد از دوره ۱۵ روزه جذب و تثبیت است، و صرف حضور در دوره، به معنای پذیرش نهایی نیست.
محورهای مصاحبه
۱. انگیزه ورود به حوزه:
انگیزه ورود به حوزه یکی از مهمترین نکاتی است که در مصاحبه از متقاضیان سوال میشود، نوع نگاه متقاضی به حوزه و روحانیت و جایگاه آن در جامعه و تأثیرگذاری مثبت آن و همچنین میزان علاقه به فراگیری علوم اسلامی از جمله نکاتی است که در این بخش مورد بررسی قرار میگیرد.
۲. حفظ قرآن:
از آنجا که مدرسه علمیه قرآنی علی بن موسی الرضا علیهما السلام ویژه حافظان قرآنی است، این مدرسه اولویت جذب خود را از بین حافظین قرار داده است، در این بخش میزان حفظ و تسلط متقاضیان بررسی و مورد سنجش قرار میگیرد.
۳. اخلاق و رفتار و پوشش:
زی طلبگی از جمله ارزشهایی است که انتظار میرود طلاب علوم دینی به رعایت آن بپردازند؛ از این رو در فرایند مصاحبه این مهم از طرف مصاحبهگرها با زیرنظر گرفتن نوع برخورد متقاضی، رعایت ادب و احترام و همچنین نوع پوشش و... مورد بررسی قرار میگیرد.
۴. سوالات دینی:
در مصاحبه تعدادی سوال دینی در موضوعات احکام، عقاید و اخلاق از متقاضی پرسیده میشود.
هدف در این بخش آگاهی از میزان آشنایی متقاضی با علوم دینی است، بدیهی است که در این بخش سن و سطح متقاضی مورد لحاظ قرار میگیرد و با توجه به آن سوالات مطرح میشوند.
۵. مسائل اجتماعی و سیاسی
در این بخش بصورت کلی و عمومی میزان آشنایی داوطلب به مسائل اجتماعی و سیاسی با طرح چند پرسش مورد بررسی قرار میگیرد.
۶. سنجش استعداد:
یکی از دغدغههای اصلی مسئولین حوزه نسبت به متقاضیان ورود به حوزه این مسئله است که آیا داوطلبین استعداد کافی برای فراگیری علوم دینی و زندگی بر اساس بایست های طلبگی را دارند یا خیر.
بر همین اساس در روند جذب و پذیرش، این مهم بصورتهای گوناگون و علمی از جمله پرسشنامههای روانشناسی مورد سنجش و بررسی قرار میگیرد.