بسم الله الرحمن الرحیم
چون جلسه خودمانی است بنده هم نکاتی را عرض می کنم
۱- از مرحوم آیت الله بهجت این حدیث را شنیدم که پیامبر اکرم فرمودند: من صلّی علیّ مرة لا یبقی علیه ذره
هرکس یکمرتبه برمن صلوات بفرستد گناهی بر او نمی ماند.
البته صلوات دو جور است صلوات صادره و صلوات واصله، صلواتی که ما می فرستیم صلوات صادره است اگر این صلوات به پیامبر هم برسد میشود صلوات واصله و مشمول حدیث بالا می گردد.
ممکن است کسی سوال کند آیا صلوات ما به حال پیامبر اثری دارد؟ جواب اینکه وقتی در تشهد می گوییم « و ارفع درجته» یعنی خدایا درجه پیامبر را بالا ببر یعنی آنکه دعا و صلوات ما لغو نیست
بنابراین وقتی میخواهیم صلوات بفرستیم هیئت دعا داشته باشیم و باتوجه صلوات بفرستیم.
مرحوم میرزا جواد آقای تهرانی که در مشهد همسایه ما بود با نذر سه صلوات حاجت کسی را برآورده کرد، صلوات را دست کم نگیریم.
۲- چون مدرسه مدرسه قرآنی است نکاتی هم در این رابطه عرض می کنم،قرائت مرحله پایین ارتباط با قرآن است بعد از آن انسان باید نسبت به شناخت کلمات مشکل قرآن با ترجمه آشنا باشد. متاسفانه در مسابقات قرآن بخش شناخت کلمات مشکل قرآن وجود ندارد. از ما سوال کنند « و من شر غاسق اذا وقب، و من شر النفاثات فی العقد» یعنی چه ؟! چقدر میتوانیم معنا و مفهوم آیه را بیان کنیم ؟؟
۳- بعد از حفظ قرآن و فقه و اصول بایستی به سراغ تدبر در قرآن برویم.
حفّاظ قرآن بایستی بیشتر وارد در حیطه تفسیر شوند. ما بیشتر حافظین را فقط در محدوده اقسام تلاوت میبینیم ، جای تاسف است که حافظین قرآن ما کمتر در مقوله تفسیر وارد می شوند.
۴- خاطرهای از مرحوم علامه طباطبایی نقل می کنم . یک وقتی در یکی از کشورهای عربی یک دانشجو به بنده گفت که پایان نامه من در مورد روش تفسیر المیزان است اما زندگی نامه صاحب تفسیر را ندارم. بنده وقتی به ایران مراجعت کردم خدمت مرحوم علامه رسیدم و مطلب را به ایشان گفتم ایشان فرمودند بنده یتیم بودم سیوطی می خواندم اما خوب نمی فهمیدم نمی دانستم واقعاً استعداد ندارم یا اینکه دل به درس نمی دادم و می فرمودند دومی ارجح بود و مشکل استعداد نبود . استاد ما هم به من گفت ظاهرا تو مطلب را متوجه نمی شوی و درس خواندن تو فایده ای ندارد. ناراحت شدم رفتم و دو رکعت نماز خواندم به خدا گفتم یا زبان استاد را نسبت به من قطع کن و یا به من توجه بده و از آن به بعد کارم درست شد.
ببینید یک پسر ۱۳ساله با دو رکعت نماز کارش درست شد پس اگر گاهی انسان در درس موفق نمی شود مایوس نباشد.
مرحوم آیتالله بهجت در۱۳ سالگی به نجف رفت و موفق شد.
چقدر زیبا است چه انسان قبل از بلوغ گناه نکند و نماز شبش را بخواند و بعد از بلوغ هم همین گونه باشد.
۵-نسبت به نماز هم توجه بیشتری کنید اگر برای اول وقت شوق داشته باشیم شوق خدا و توجه او به ما هم بیشتر خواهد شد ، اعرفوا شیعتنا عند مواقیت الصلاة. مرحوم آیت الله بهجت بعد از عمری شاگرد پروری فرموده بودند حرف آخر نماز اول وقت در تمام احوال است.
مطلب آخر در مورد ارتباط با امام زمان علیه السلام است
یک وقتی یکی از دوستان ما را به یکی از روستاهای اطراف مشهد برد چوپانی بود که حال عجیبی داشت. پرسیدیم از کجا به این توجه رسیدی گفت عالمی به روستای ما آمد و او ما را به این معرفت رساند.
فقط به خواندن دعای سلامتی امام زمان و جمکران رفتن اکتفا نکنیم گاهی برای حضرت روضه بخوانیم و گاهی از فراق او گریه کنیم همانگونه که امام رضا علیه السلام فرمود حرّک شفتیک یصل الینا
والسلام علیکم و رحمهالله